DDD

Prima experienta cinematografica 3D. Primul film 3D adus in Romania – „Calatorie spre centrul pamantului” in regia lui Eric Brevig, este exemplul perfect de cum o tehnologie mare transforma un film prost intr-o experienta foarte tare.

Esti important, traiesti un moment istoric. Te simti cel putin ca atunci cand au fost inlocuite fisele de la metrou cu cartele magnetice (eu una am pastrat vreo 6 luni prima cartela cumparata). E ceva din pionieratul cinematografului strabunicilor, care fugeau din sala de teama locomotivei ce se indrepta amenintator spre ei, in toata experienta asta. Iti vine si tie, dupa 100 de ani, sa o iei la sanatoasa de teama ca te apuca monstrul de punga cu popcorn – atat de tare e senzatia ca esti acolo, in film, sau ca personajele si decorul au coborat de pe ecran in sala de cinematograf.

Plutesti deasupra unei prapastii pe roci magnetice, cazi printr-un tunel la zeci de mile sub pamant, esti scuipat de un dinozaur din centrul pamantului tocmai in centrul capului, te dai in montagne rousse minier, si multe altele. Si toate astea stand confortabil in sala de cinematogaf, cu o pereche de ochelari negri din partea casei, returnabili la iesire (problema igienei in acest context chiar nu o ridic, nu sunt in the mood sa fiu snoaba sau ipohondra in seara asta) pe nas.

Chiar daca altfel filmul cu Brendan Fraser in rolul principal e prost, experienta nu e usor de uitat, si o spun in sensul cel mai bun. La final, dincolo de nelamuririle „”tehnologice” cu care ramai (dar le deslusesti usor, si asta o spune o persoana deloc tehnica), s-ar putea sa mai ai o dilema: ce e mai neverosimil – sa existe o lume cu dinozauri, roci zburatoare si pasari fosforescente in centrul pamantului, sau un taran italian de la poalele Vezuviului care vorbeste engleza? Eu as merge pe a doua varianta…

Advertisements

~ by daias on November 23, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: