Belele zburatoare la hipermarket

Metro Sibiu, pe soseaua de la iesirea din Sibiu, spre Sebes. Bucuresteni obositi de aglomeratie, poluare, nervi, dobitoci samd, veniti in peisajul idilic din Marginimea Sibiului. O vizita la Metro nu intra in planuri, dar cand cd playerul din masina ti se strica, mai croiesti planuri din mers.

Asadar, oprim la Metro. Masini putine parcate, inceput promitator. Not for long. La intrare te intampina croncanitul unei cucuvele. Aoleu, e cam sinistru, dar probabil e noua versiune de “proba de microfon” sau ceva asemanator, iti spui. Si poate bufnita e un simbol local sau ceva, avand in vedere ca exista si un restaurant cu acelasi nume in Sibiu.  Da’ de unde! Gazda primitoare din Salistea, o sibianca guraliva si oachesa, ne lamureste ca tipatul bufnitei dureaza cam de primavara pana toamna. Si asta de vreo doi ani. De ce? Nici ea nu stie. Si nu, bufnita nu are alta semnificatie in zona decat aceea pe care o stim cu totii de la bunici: prevesteste moartea.

Cineva de la PR-ul hipermarketului ne lamureste telefonic (dupa ce lasasem o foaie de reclamatii in care ne plangeam de serviciile personalului din Metro). Nu e, asa cum crezuseram, tipatul unei bufnite, ci al unui soim. Si nu, nu are scopul de a enerva cumparatorii, ci de a alunga vrabiutele. Pentru ca nu stiu ce ISO le interzice sa aiba pasari inauntru (sau orice alt animal, cu exceptia omului), au fost nevoiti sa recurga la masura asta pentru a scapa de “belezburatoare”. Iar cum astea mici nu sunt fraiere si se prind dupa o vreme ca e pacaleala, si nu le ameninta niciun pericol, frecventa sunetului scos de soim e schimbata la diverse intervale.

Nu sesizasem ca ar fi o problema, asta cu pasarile in hipermarketuri. La un search rapid pe internet, descopar ca e o problema, si inca una grava, iar solutia  cu soimul-sperietoare e varianta neviolenta de a le tine la distanta pe micile belele. Dar, la cati clienti erau in Metro, am o vaga banuiala ca tipatul de bufnita tine la distanta nu doar pasarelele. Sau poate clientii sunt tinuti departe nu de sunetul sinistru, ci de serviciile personalului.

Advertisements

~ by daias on June 24, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: