Waltz a luat Oscarul!

ChristophWaltz OscarAsa cum era de așteptat, austriacul Cristoph Waltz a luat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar. Personal, am avut tot timpul impresia că el este, de fapt, personajul principal al filmului. Și probabil asa și este, except… filmul se numește “Inglorious Basterds” și practic, ei – basterdzii – sunt personajul principal.

Waltz e însă fenomenal in rol. Nu imi e clar dacă geniul e al lui – EL îl creează așa pe colonelul Hans Landa – sau e geniul lui Tarantino și aici: exact asta a vrut, exact așa și l-a imaginat pe col. Landa.

Am citit undeva că a doua variantă ar fi cea reală și că Tarantino a ținut ani de zile filmul în sertar, până l-a găsit pe col. Landa perfect. Dacă este așa – wow!

Trebuie să recunosc că n-am mai văzut o așa interpretare de la un alt actor în rol secundar (in realitate uiti oricum cine e actorul din rolul principal) – Javier Bardem în “No Country for Old Men”.

Iar legătura dintre premiul lui Waltz și Javier Bardem vine imediat: este iubita lui Bardem, actrita Penelope Cruz (nominalizată și ea pentru rolul secudnar din Nine), care i-a înmânat premiul lui Waltz.

Advertisements

~ by daias on March 8, 2010.

One Response to “Waltz a luat Oscarul!”

  1. Aplauze pentru CW ! Merita sa revedem IB, mereu, parca numai pentru el

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: