Apasă! Apasă! Apasă! Crin și butonul negru de la Cotroceni

Traian Băsescu a pus toată țara pe jar, când i-a recomandat lui Crin Antonescu să apese un anumit buton negru de la Cotroceni.

“Dacă vrea să ştie de ce sunt atât de puternice reacţiile lumii occidentale la adresa actualei conduceri a ţării, îi fac o recomandare (lui Crin Antonescu, n. m): în stânga biroului sunt trei telefoane mari, este unul negru cu 12 butoane, trebuie să apese al treilea buton şi îi va răspunde un om care ştie să îi spună exact cine a făcut rău României şi mă tem că primele nume vor fi Crin Antonescu şi Victor Ponta”, a spus Traian Băsescu, în al doilea discurs din campanie, rostit la sediul său de campanie din strada Comănița.

Acum, serios, orice om ar fi curios să știe cine răspunde la acel buton, nu? Nu și Crin Antonescu, care susține că nu știe cine răspunde și nici nu e curios să afle.

Nu sunt curios, butonul 3 … doar dacă răspunde Dumnezeu, ceea ce mă îndoiesc, nu de existenţa lui Dumnezeu, ci de răspunsul pe butonul 3 al lui Băsescu. Altfel nu mă interesează cine e pe butonul 3“, a spus Crin Antonescu.

Ciudat, nu? Să fii președintele țării și să nu știi să folosești telefoanele din biroul prezidențial de la Cotroceni. Traian Băsescu susține că i-a explicat lui Crin încă de luni (când s-a făcut predarea de mandat) cum e cu butoanele. Totuși, președintele interimar spune că nu știe nimic.

Și totuși… pare să știe cine NU RĂSPUNDE la acel buton.

“Cred că asta a fost o mică manevră de campanie, dar mie mi se pare jenant să spui în gura mare că, dacă vrem să aflăm nişte lucruri esenţiale pentru România, trebuie să apăsăm pe un buton, la care nu răspunde nici domnia sa, preşedinte suspendat al României, nici prim-ministrul, nici Patriarhul Bisericii Ortodoxe, nu ştiu cine răspunde, cine e persoana care ne dă nouă rezoluţii, verdicte, ne indică vinovaţi sau ne dă soluţii salvare. Chiar nu ştiu şi nu cred că există”, a spus Antonescu în aceeași emisiune.

Hopaaaaa! De unde știe domnul Antonescu că la buton nu răspunde Patriarhul? Sau Ponta, sau Băsescu? Nu cumva asta înseamnă că ȘTIE cine răspunde? Și deci, că minte când spune că nici nu știe și nici nu e curios?

Mai ales că Traian Băsescu nu a pronunțat vreun nume. Întrebat de jurnalişti cine este acel om, dacă este de la Bruxelles sau dintr-o altă capitală europeană, Băsescu a spus că este vorba despre un om dintr-o instituţie a statului român, care are atribuţia să furnizeze informaţie corectă despre situaţia politică.

“Nu are relevanţă, nu sunt capitale, sunt instituţii ale statului român, care dau informaţia corectă despre situaţia politică, dacă tu eşti capabil să o analizezi (…). Sunt oameni care ştiu că, dacă mint, rămân fără cap, pentru că îl împing pe preşedinte spre decizii greşite”, a spus Băsescu.

Întrebat de ce îi explică abia acum lui Crin Antonescu cum să folosească telefoanele din biroul prezidenţial, Băsescu a arătat că i-a spus preşedintelui interimar “cum e cu butoanele” încă de luni, de când s-a făcut predarea funcţiei la Palatul Cotroceni.

“Acum i-am amintit butonul. I-am spus când am plecat cum e cu butoanele”, a mai spus preşedintele suspendat.

Ceea ce este mai plauzibil, decât varianta pe care vrea Crin Antonescu să ne facă s-o credem, și anume că nu știe cum funcționează telefoanele. Pentru că, nu-i așa, asta ar putea împieta chiar asupra exercitării funcției prezidențiale. Vi-l imaginați cumva pe Barack Obama să nu știe cum funcționează butoanele din Biroul Oval?!

Ion Iliescu a fost simpatic de data asta. Întrebat, ca fost președinte, cum e cu butoanele și telefoanele din biroul prezidențial de la Cotroceni, a răspuns că nu știe, pe vremea lui nu era niciun buton negru.

Vă înțelegem, domnule Iliescu, când erați d-voastră președinte, aveați la Cotroceni doar un telefon roșu.

Advertisements

~ by daias on July 15, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: