Hoții strigă “Hoțul!”

E fascinant să vezi cum oamenii ăștia de la putere care și-au pus în cap Comisia Europeană, pe cancelarul Angela Merkel, dar și alți oficiali europeni, pe ambasadorul SUA, al Germaniei și chiar al Franței (care le-a transmis un mesaj subtil, dar foarte clar de Ziua Națională a Franței), presa internațională – oamenii ăștia, deci, dau vina pe Traian Băsescu pentru imaginea de acum a României în străinătate.

E hilar să creadă cineva că Angela Merkel sau Manuel Barroso își iau informațiile despre România de la Traian Băsescu sau de la PDL. Că Washington Post sau New York Times sunt ziare care și-ar permite să fie partinice sau să publice informații venite de la o sursă partinică din România.

Crin Antonescu a dat dovadă de prostie fără margini, cerându-i lui Traian Băsescu public să înceteze denigrarea României în afară. Sau poate nu a fost prostie, mesajul lui se adresează strict poporului român, pe care ei cred că îl pot fraieri.

Dar să nu uite Crin Antonescu că în România nu îl aude doar poporul manipulabil. Îl mai aud și ambasadorii țărilor europene și al Americii, îl mai aud și ziariști străini care nu au partis-pris-uri,  îl mai aude și electoratul care nu se uită doar la Antena 3, care discerne și care trece dincolo de “Băsescu ne-a tăiat pensii și salarii.”

Iar când strigă în gura mare că ei nu încalcă legi, să-și aducă aminte ce declara actualul președinte al țării pe 2 iulie – lucru mult mai grav decât toate acuzele la un loc pe care i le aduc ei președintelui Băsescu și pentru care l-au suspendat în Parlament:

Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curţii Constituţionale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenţei acestei Curţi. Presupun, pe scurt, că parlamentul care a numit şase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. (…) Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine“. Asta a declarat pe 2 iulie, la Antena3, președintele României, Crin Antonescu.

Este un motiv mai mult decât suficient ca acum Europa și oficialii europeni să stea cu ochii pe noi și să ne monitorizeze fiecare pas.

Păi ce nevoie mai e să vă denigreze Băsescu în străinătate, domnule Antonescu? Faceți singur o treabă minunată. Aș zice că v-ați descurca  și fără ajutorul prețios al domnului Ponta, care are, însă, partea lui, nu-i putem în niciun caz nega meritele.

Advertisements

~ by daias on July 15, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: