Un om politic curajos

LATER EDIT.  Trăim într-o țară în care absurdul e la el acasă. Ionesco nu putea să se nască în altă parte, iar Caragiale și-a greșit cu siguranță epoca în care să se nască și să creeze.  Nu am mai scris nimic nici în preajma, nici după referendum. Am fost în vacanță în săptămâna dinaintea referendumului, iar la întoarcere am aflat cu stupoare că Traian Băsescu, cel care chemase în repetate rânduri electoratul la vot, deși acest lucru nu îi era în favoare, și-a schimbat radical poziția, cerându-le alegătorilor săi să stea acasă. Ceea ce aceștia au și făcut – prezența finală la referendum a fost de 46%, nu de 50+1, cât ar fi fost  nevoie ca președintele suspendat să fie demis.

Nimeni nu se îndoiește că Traian Băsescu este un om politic curajos.  Au recunoscut-o rivalii săi politici, a recunoscut-o Crin Antonescu și, surpriză, chiar soția președintelui interimar, europarlamentarul Adina Vălean.

Președintele Băsescu este un om politic curajos și, în orice caz, de o calitate mult superioară PDL. […] Nu pot spune decât că preşedintele Băsescu a încercat să-şi pledeze cauza şi cred că, la nivelul argumentelor, cele pe care le avem noi vor fi mai puternice în faţa cetăţenilor“, a declarat Adina Vălean pentru Q Magazin. (În treacăt fie spus, nu cred că lui Crin Antonescu i-a făcut mare plăcere aprecierea soției sale.)

Și, deși nu cred că se aștepta  cineva să îl audă pe Traian Băsescu sfătuindu-și alegătorii să stea acasă în ziua referendumului,  probabil puțini au anticipat că președintele suspendat le va cere atât de răspicat oamenilor să vină la vot în ziua referendumului indiferent de opțiunea lor.

Președintele a declarat sus și tare că nu vrea să rămână președinte “la masa verde” (și anticipez o demisie de onoare a lui Traian Băsescu în condițiile în care referendumul nu este validat din cauza cvorumului, iar voturile împotriva lui Băsescu sunt mai multe decât cele în favoarea lui) .

Este un gest de om politic curajos și puternic, demn, pe care puțini politicieni români l-ar fi făcut.

Advertisements

~ by daias on July 15, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: