Declarație de independență sau ziua în care am ucis un balon roz

Una dintre cele mai puternice dependențe pe care le-am avut vreodată a fost/este cea de mașină. Dependență, implicit, de o persoană posesoare, spre deosebire de mine, de permis de conducere – și dorința aferentă de a  conduce mașina.

Deși în urmă cu vreo 7 ani m-am îngrijit să-mi procur una bucată automobil (gest aproape spontan, pornit din faptul că în vara aceea erau lucrări la calea ferată și făceai ore bune cu trenul de la București la mare), nu am avut aceeași râvnă să-mi și conduc mașina, sau  măcar sa-mi creez condițiile pentru a o putea face, adică să-mi iau permisul de conducere. Așa că ani de zile, deși aveam mașină, am fost dependentă de altcineva să o conducă.

Și pentru că nevoi de a merge cu mașina în diverse locuri aveam (și ooh, erau așa de multe!!!), și dependența mea era mare.

Dar gata! De ieri, mi-am declarat independența. Cu un bun prieten (și excelent șofer, dar, mai ales, un prearăbdător profesor în ale șoferiei!) în dreapta, am parcurs primii mei 140 de kilometri la volan.  După o încercare semi-eșuată de a conduce prin București, mi-am facut botezul în ale condusului pe serpentine și pe una dintre cele mai circulate șosele din țară – E85.

Stupoare! Am descoperit că îmi și place să conduc, deși probabil e ceva din bucuria începutul și a capacității de a face ceva nou ce nu știai să faci (sau nu credeai că ești capabil să o faci).

Ușor deprimată de numărul câinilor loviți fatal de mașini pe șosea, am reușit să ajung acasă fără să fi provocat mai mult de o victimă: un balon roz, la intrarea în București. Plana leneș prin fața mașinii mele. Mă aștepta, aș spune și a fost un semn de bun augur, după cum m-a asigurat “copilotul”.

Efortul de a conduce atât nu a rămas fără urmări. Am adormit pe la 8 seara și am dormit vreo 10 ore neîntrerupt.

Așadar, oameni buni, păzea! Am ieșit la condus!

Advertisements

~ by daias on September 16, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: